Categoriearchief: Uncategorized

Reeuwijkse Plassenloop editie 2020/2021

In maart 2020 werd als gevolg van de Corona maatregelen van de rijksoverheid de wedstrijd “de Reeuwijkse Plassenloop”, die sinds vele jaren wordt gehouden op de 3e zaterdag in maart, afgelast. Op dit moment is het nog niet toegestaan een dergelijke wedstrijd te organiseren. Gelet op de benodigde voorbereidingstijd en de onzekerheid ten aanzien van een eventuele versoepeling van de Corona maatregelen, lukt het niet om dit evenement in maart 2021 te houden.

De mogelijkheid bestaat, dat wij de editie 2020/2021 echter wel later in het jaar kunnen organiseren, uiteraard met inachtneming van op dat moment geldende regels. Een exacte datum zullen wij later bepalen, als er meer zicht is op versoepeling van de regels van de rijksoverheid.

De deelnemers die zich reeds hebben ingeschreven voor de editie 2020, zijn automatisch ingeschreven voor de editie 2020/2021. Wij zien er naar uit om weer een wedstrijd te organiseren en dan maken we er een mooi evenement van! Of dat kan en op welke wijze, hoort u zo snel mogelijk van ons!

Met vriendelijke groet,
De Plassenloop commissie
Sportclub Reeuwijk

VOSPlan verbindt naam aan de Reeuwijkse Plassenloop

Bob de Vos van VosPlan vastgoedontwikkeling

Namens projectontwikkelaar VOSPlan bekrachtigde Bob de Vos, zoon van oprichter/directeur Jan-Piet de Vos de sponsor samenwerking met atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk om het bedrijf te koppelen aan de Reeuwijkse Plassenloop. Dit hardloop evenement wordt op zaterdag 21 maart 2020 voor de 68e keer gehouden. Dit maal dus onder de naam “VOSPlan Reeuwijkse Plassenloop”. Bob de Vos over deze samenwerking: “Als Reeuwijks familiebedrijf genieten wij al tientallen jaren van al het moois dat de Reeuwijkse plassen te bieden hebben. Zwemmen, wandelen, schaatsen, varen en hardlopen. Het hele jaar door is er genoeg te beleven. Wij zijn daarom blij dat wij al 20 jaar hoofdsponsor zijn van de Reeuwijkse Plassenloop. Op deze manier kunnen meer mensen genieten van deze prachtige plek. En uiteraard lopen wij zelf ook weer mee!”

Het bestuur van de atletiekvereniging is zeer verheugd met de versterkte band met de sponsor, die al sinds 1996 bestaat (eerst als subsponsor en vanaf de 48e editie als hoofdsponsor). VOSPlan, dat in Reeuwijk onder andere bedrijventerrein De Reeuwijkse Poort, woningbouwprojecten als Legakker, Veldzoom en Oude Tol en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het nieuwe hockeycomplex in de Reeuwijkse Hout, sporthal De Meerkoet en de multifunctionele accommodatie voor de drie basisscholen in Reeuwijk-Brug heeft gerealiseerd, is sterk geworteld in Reeuwijk en omgeving. Het bedrijf dat gevestigd is aan de Einsteinstraat met uitzicht op de Reeuwijkse plassen, heeft volgens Bob de Vos zelfs aan de wieg gestaan van het besluit in het begin van dit millennium om de start en finish te verplaatsen naar de surfplas, nabij Paviljoen Restaurant ’t Reeuwijkse Hout. Daarmee werden de Reeuwijkse Plassen ook opgenomen in het parcours dat de 5km en 10km prestatielopers afleggen. “Voor die tijd zagen alleen de wedstrijdlopers die de 15km liepen de plassen, de rest kwam er niet eens in de buurt!”