Lopen voor het goede doel

Ook dit jaar zet de Reeuwijkse Plassenloop zich in voor een goed doel. Help jij ons mee?
Bij de inschrijving via inschrijven.nl kun je ervoor kiezen om dit goede doel  te steunen door middel van een donatie. Het goede doel waarvoor de Reeuwijkse Plassenloop zich dit jaar inzet is de de stichting ALS Nederland.

Over Stichting ALS Nederland
ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel.
Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars jaarlijks de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS. Eén van de teams die daar dit jaar aan mee doet is “Hope against ALS”. Initiatiefnemer van dit team is de Reeuwijker Chris de Hey. Door je donatie op de site inschrijven.nl steun je niet alleen de stichting ALS maar ook het team van Chris.

Wil je meer weten over het team van Chris klik dan hier