Gouds duo wint 69e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop

De 69e editie van deze VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop, werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen gewonnen door een atleet van AV Gouda. Martijn Klaasse won de wedstrijd over 15 kilometer in een tijd van 51:36 minuten, zijn clubgenote Daphne Lamboo mocht na afloop de hoogste trede van het erepodium bij de dames betreden (59:41 minuten).

Op zaterdag 18 maart 2023 was de parkeerplaats nabij Restaurant Paviljoen ’t Reeuwijkse Hout en de surfclub weer als vanouds omgetoverd tot het start-/finishgebied van de VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop. Het krioelde er van de atleten, hun begeleiders/supporters en vrijwilligers. ’s Ochtends om 11.15 uur werd precies zoals gepland gestart met de allerjongste deelnemers, maar natuurlijk niet zonder een goede warming up! Bollo de Beer, de bekende mascotte van het naastgelegen recreatiepark, verzorgde samen met Snelle Rakker, in de wijde omgeving rond Reeuwijk minstens zo bekend, een sfeervol moment vlak voor de start. Ongeveer 60 pupillen namen deel aan de twee afstandslopen van 1.100 en 2.400 meter. In de categorie meisjes onder 9 won Lotte Buijs van alweer AV Gouda de 1.100 meter loop. Lieke Piet van de organiserende vereniging werd vierde. Brenden Onos van SAV uit het Westfriese Grootebroek was de snelste jongen onder de 9, Joas Joustra van Sportclub Reeuwijk werd knap derde, net voor Byran Schouten die ook voor de thuisploeg uit komt. Bij de meisjes onder 12 was het Nora van der Veen van Antilope uit Waddinxveen die het snelst was op de 2.400 meter. Over die afstand was bij de jongens onder 12 jaar Daan Gastra uit Gouda de winnaar.

De thuisatleten van Sportclub Reeuwijk gaven vooral op de 5 kilometer prestatieloop hun visitekaartje af. Tirza van der Wolf won in een tijd van 17:10 minuten, haar echtgenoot Marc Cinjee kwam bij de mannen eveneens als eerste over de meet (15:58 minuten). Robin de Haan, één van de junior talenten (U18) van Sportclub Reeuwijk, werd tussen de grote mannen derde in een tijd van 16:36 minuten. De snelste U16 junioren van de thuisvereniging waren Janno de Pater (10e plaats overall in 18:14 minuten) en Manouk Snaterse (12e plaats overall in 25:22 minuten).

Trix Hakstege van Altis uit Amersfoort won de 10 km prestatieloop in 37:50 minuten, de snelste SR-atlete op die afstand was daar Liesbeth Windhorst (48:14 minuten). Danny Binnendijk uit Bodegraven bemachtigde de overwinning op de 10-km loop bij de mannen in 36:15 minuten, Jelle Streng was de snelste man van SR op de 10 km.

Bij de 15 km prestatieloop werd Lisette Verleun van de thuisclub tweede op ruime afstand van Daphne Lamboo. Martijn Klaasse bemachtigde de eerste plaats vóór Guido Stolle uit Gouda en de winnaar van vorig jaar Willem Anker van SC Antilope. Jorne van Ginkel was de eerste man van SR die de over de streep kwam bij de 15 km.

Alhoewel de winnaars in de diverse leeftijdscategorieën dit jaar niet meer werden uitgesplitst, was het leuk om te zien dat het deelnemersveld bestond uit atleten van alle leeftijden. De jongste deelnemer was 4 jaar jong, maar ’s middags zagen we best een aantal fitte zeventig plussers die ogenschijnlijk moeiteloos hun rondje rond de surfplas liepen.

Zo kijken ongeveer 550 hardlopers terug op een mooie wedstrijd, op naar volgend jaar de 70e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop.