Sportclub Reeuwijk start voorbereidingen 68e Reeuwijkse Plassenloop

Zo, dat is eruit!
Eindelijk goed nieuws.
Als gevolg van de beperkende maatregelen die de overheid heeft opgelegd vanwege het Corona virus moesten wij de afgelopen 2 jaar ons evenement afgelasten.
Ook andere hardloop evenementen hadden hiermee te maken. Recent werden onder andere de City Pier City en de Goudse Singelloop nog afgelast. Tegelijkertijd zie je dat andere evenementen wél georganiseerd worden, zoals de Marathon van Rotterdam.
Er is nu een grote druk op de hardloopkalender ontstaan.
Wij hebben daarom besloten om de voorbereidingen te starten voor de eerstvolgende reguliere datum (de derde zaterdag in maart). Dat is dus zaterdag 19 maart 2022.

Was je al ingeschreven voor de 68e editie, dan is jouw voor-inschrijving automatisch verlengd voor dezelfde afstand in 2022, met inachtneming van de leeftijdscategorie waar je dan onder valt. Bij de kidsruns kan dat betekenen dat de afstand ook wijzigt. Ook bedrijventeams die zich hebben aangemeld, blijven op de deelnemerslijst staan.

Wij dachten in maart 2020 nog, dat de eerstvolgende plassenloop in 2021 zou plaatsvinden, maar inmiddels weten we dat het anders liep! Gezien de voorwaarden waaraan wij moeten voldoen, is het ook voor de editie van 2022 niet vanzelfsprekend dat deze zal doorgaan. Wij doen ons uiterste best om dat voor elkaar te krijgen, maar het vergt extra vrijwilligers, extra inzet en extra geld. In de afgelopen twee jaar hebben we bijvoorbeeld nieuwe spandoeken, stickers en dergelijke laten bedrukken. En we hadden reeds kosten gemaakt voor aanvang van het evenement dat plotseling moest worden afgelast.

Met goede moed gaan wij de komende maanden verder om de 68e editie van de Reeuwijkse Plassenloop tot een succes te maken. Of we alle afstandslopen kunnen organiseren, hangt af van de in maart 2022 geldende richtlijnen. Wij gaan er op dit moment vanuit dat we het evenement op min of meer dezelfde wijze kunnen organiseren als bij de laatste editie, die van maart 2019. Het is echter goed denkbaar dat er nog maatregelen zijn óf bijkomen, die invloed hebben op de organisatie (bijvoorbeeld het wel/niet mogelijk zijn van inschrijven op de dag van het evenement) of zelfs op het doorgaan van het evenement.


Wij verwachten in de komende maanden via deze website, via Facebook en Instagram van Sportclub Reeuwijk steeds een beetje meer duidelijkheid te kunnen bieden.

Via de FAQ’s op deze website proberen we in de tussentijd je vraag zoveel mogelijk te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet bij, gebruik dan het contactformulier.

We hopen je weer te begroeten in maart 2022.

Wij hebben er zin in!