Loopbegeleiding

Sportclub Reeuwijk hoopt ook bij de komende editie weer een groot aantal goed getrainde lopers aan de start van de Reeuwijkse Plassenloop te verwelkomen. Als vereniging willen we hier graag een steentje aan bijdragen. Bij voldoende deelname start Sportclub Reeuwijk vanaf midden januari 2018 met een 10-tal trainingen ter voorbereiding op de Reeuwijkse Plassenloop. Op 17 maart 2018 kan hier aan de 5,10 of 15km deelgenomen worden. Het is uiteraard uw keuze of u daadwerkelijk wilt deelnemen aan dit evenement of alleen de trainingen wilt volgen.

Voor wie is deze training:
Zowel voor de beginnende als gevorderde hardloper. Bovendien trekken ook steeds meer jongeren de hardloopschoenen aan, vandaar dat ook jongeren vanaf 13 jaar aan de trainingen kunnen deelnemen. Door de opzet van de trainingen komt zowel de beginnende als de gevorderde loper aan zijn/haar trekken.

Waar en wanneer:
Er zullen dit jaar 2 groepen gevormd worden:
1. Voor de beginnende hardloper die voor het eerst een 5 km wil gaan uitlopen. Deze groep traint steeds op de donderdagavond en start op 11 januari 2018 om 20.00 uur op de atletiekbaan van Sportclub Reeuwijk op het sportpark de Groenezoom aan de buitenomweg in Reeuwijk.
2. Voor de gevorderde hardloper die op de 10 of 15 km d.m.v. een gericht trainingsschema een goede tijd wil lopen. Deze groep traint steeds op de maandagavond en start op 8 januari 2018 om 19.30 uur op de atletiekbaan van Sportclub Reeuwijk op het sportpark de Groenezoom aan de buitenomweg in Reeuwijk.

Wie geeft de trainingen:
De trainingen worden verzorgd door een gediplomeerd en ervaren looptrainer.

Inhoud van de training:
Er wordt getraind op de verlichte atletiekbaan van Sportclub Reeuwijk. Een handige en veilige locatie in deze tijd van het jaar. Afhankelijk van de conditie wordt een licht of zwaarder programma gegeven uiteraard met een gedegen warming-up met techniek, coördinatie en krachtoefeningen. Bij de groep beginnende lopers wordt elke trainingsavond voorafgegaan door een korte inleiding over een loopgerelateerd onderwerp. Na afloop van de training kunnen onder het nuttigen van een kopje koffie of thee nog vragen aan de trainer gesteld worden.

Extra trainingen:
Dit jaar wordt een ieder ook in de gelegenheid gesteld om bij één van de reguliere Sportclub Reeuwijk trainingen een tweede training op de baan te volgen, dit kan afgestemd worden met de trainer van jouw groep.

Inschrijving en contact:
Contactpersoon Anja Grijze is telefonisch te bereiken onder nummer 0182 – 39 31 76.
Inschrijven kun je door het invullen van het inschrijfformulier.

Kosten:
Het inschrijfgeld bedraagt € n.t.b.  en dient voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt t.a.v. Sportclub Reeuwijk Rabobanknr. NL49RABO.035.49.31.776 onder vermelding van ‘trainingstraject RPL’ of kan op de eerste training cash worden betaald. Inschrijfgeld is inclusief een functioneel hardloop T-shirt met opdruk (alleen indien uiterlijk 18 januari 2018 het inschrijfgeld is betaald). Bovendien kan gratis aan de Plassenloop 2018 deelgenomen worden. Na inschrijving vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Verder nog belangrijke zaken?
Jawel, deelname is op eigen risico. Indien u gezondheidsklachten heeft of langere tijd inactief bent geweest moet u dit vóór aanvang van de cursus melden bij de trainer. Verder wordt ten sterkste aangeraden om in dat geval een keuring te doen bij een SMA (Sport Medisch Adviescentrum).